Υπεύθυνα και αξιόπιστα για το καλύτερο αποτέλεσμα.
...με τις πιο συμφέρουσες τιμές.

Φυσικό Αέριο

Η Yδωρgas προτείνει εγκατάσταση φυσικού αερίου γιατι είναι ότι πιο φιλικό για το περιβάλλον και τον άνθρωπο… από τη Φύση του!

Oι ιδρυτές της εταιρίας ΥδωρGas Μπαχός Παναγιώτης (Θερμοϋδραυλικός Εγκαταστάσεων) και Ζαΐμης Πέτρος (Τεχνικός Αερίων Καυσίμων) ξεκίνησαν την δραστηριότητα των εγκαταστάσεων Φυσικού Αεριού αλλά και Υγραερίου το 2002. Εργάστηκαν σε εταιρίες που είχαν ως καθημερινό αντικείμενο τις μηχανολογικές εφαρμογές  εγκαταστάσεων φυσικού αεριού, υγραερίου, κεντρικής θέρμανσης, αυτόνομης θέρμανσης, αλλά και την χρήση ζεστού νερού. Η καθημερινή τριβή στο επάγγελμα αλλά και η συνεχής εκπαίδευση στο αντικείμενο μέσω ειδικών σεμιναρίων καθώς και οι πιστοποιήσεις που έλαβαν από αρμόδιους οργανισμούς,   τους έδωσαν την δυνατότητα να κατανοήσουν πλήρως τις ανάγκες που μπορεί να έχει ένα ακίνητο, την σωστή εφαρμογή στις τεχνικές εργασίες με στόχο την ασφάλεια, σωστή και οικονομική εγκατάσταση σε οικιακή αλλά και επαγγελματική χρήση.

Η εταιρία ΥδωρGas θέλοντας να ενισχύσει τον τρόπο πληροφόρησης  στην ενότητα φυσικού αεριού έχει καταρτίσει σε μορφή FAQ συνήθης ερωτήσεις – απαντήσεις που τίθονται από τους πελάτες της έχοντας σκοπό να απαντήσει  όσο το δυνατόν πληρέστερα στα περισσότερα θέματα που αφορούν τις εγκαταστάσεις φυσικού αεριού και υγραερίου σε απλή και κατανοητή γλώσσα. Οι απαντήσεις δίδονται με βάση την μελέτη, την χρόνια εμπειρία του προσωπικού της εταιρίας αλλά και την προσωπική χρήση από τους ιδίους εμάς ως καταναλωτές φυσικού αερίου και υγραερίου.

Γιατί φυσικό αέριο, ή ακόμα καλυτέρα γιατί να μπει στην διαδικασία κάποιος να κάνει εγκατάσταση φυσικού αεριού στο σπίτι ή/και στην επαγγελματική του στέγη;

Παρακάτω θα βρείτε ερωτήσεις  αλλά και τις  απαντήσεις αυτών  προς την καλύτερη κατανόηση θεμάτων φυσικού αερίου και για την ουσιαστική ενημέρωση σας .

Η πιο συχνή ερώτηση που λαμβάνουμε από τους πελάτες μας είναι αν το φυσικό αέριο είναι επικίνδυνο  καύσιμο;

Η απάντηση έρχεται χωρίς δεύτερη σκέψη καθώς το φυσικό αέριο  είναι  ίσως το πιο ασφαλές καύσιμο σε αέρια μορφή που υπάρχει. Το φυσικό αέριο από την φύση του είναι πιο ελαφρύ από την ατμοσφαιρική πίεση οπότε ακόμα και σε μια πιθανή  διαρροή αμέσως κινείται στο πιο ψηλό σημείο του εσωτερικού χώρου στο οποίο προβλέπεται εξαερισμός για την εκτόνωση του στον εξωτερικό χώρο. Οι προδιαγραφές εγκατάστασης  στην χώρα μας είναι πολύ αυστηρές και δεν αποδέχονται κακοτεχνίες που μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια του χρήστη. Πριν την εγκατάσταση γίνεται επίσημη μελέτη εγκατάσταση φυσικού αερίου που ελέγχεται από την εταιρία διανομής φυσικού αερίου. Όσον αφόρα την όδευση του παροχετευτικού σωλήνα φυσικού αερίου, με βάση τις νόμιμες προδιαγραφές, την σωστή θέση τοποθέτησης συσκευών  που θα δουλέψουν με φυσικό αέριο αλλά και την διάμετρο του σωλήνα, θα μεταφέρεται αέριο αναλόγως τη ζήτηση βάσει χρήσης που θέλει ο καταναλωτής /χρήστης. Αφού γίνει η εγκατάσταση πραγματοποιείται αυτοψία για έλεγχο στεγανότητας αλλά  και έλεγχο σωστής  εγκατάστασης από εξειδικευμένο ελεγκτή της εταιρίας διανομής φυσικού αερίου. Στα πλαίσια αυτά η εταιρία Υδωρgas μπορεί να  σας εγγυηθεί την σωστή λειτουργία της εγκατάστασης αλλά και να σας προτείνει πιο εξειδικευμένες λύσεις ασφαλείας αν διαπιστωθεί ανάγκη αυτών μετά  από σχετική  μελέτη.

Τι είναι το Φυσικό Αέριο;

Το Φυσικό Αέριο είναι μείγμα υδρογονανθράκων σε αέρια κατάσταση, αποτελούμενο κυρίως από μεθάνιο, σε ποσοστό πάνω από 85%. Είναι πολύ καθαρό, σε σχέση με τα άλλα συμβατικά καύσιμα, χωρίς προσμίξεις και θειούχα συστατικά. Χρησιμοποιείται χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία και κάνει τέλεια καύση στις συσκευές φυσικού αερίου, προσφέροντας άνεση και ποιότητα ζωής σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το Φυσικό Αέριο υπάρχει σε μεγάλα αποθέματα στα έγκατα της Γης που επαρκούν για 100 χρόνια τουλάχιστον. Εντοπίζεται σε χώρες όπως η πρώην Σοβιετική Ένωση, Ιράν, Κατάρ, Ιράκ, Νιγηρία, Αλγερία, ΗΠΑ και άλλες χώρες. Το Φυσικό Αέριο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα με σχετική πυκνότητα 0.55. Σε περίπτωση διαφυγής, απομακρύνεται άμεσα στην ατμόσφαιρα, σε αντίθεση με το υγραέριο που είναι βαρύτερο από τον αέρα και σε περίπτωση διαρροής συγκεντρώνεται χαμηλά. Το Φυσικό Αέριο είναι άοσμο, αλλά κατά τη μεταφορά του προστίθεται μια ειδική ουσία με χαρακτηριστική οσμή. Έτσι ανιχνεύεται σε περίπτωση διαφυγής. Τα όρια ανάφλεξης του Φυσικού Αερίου είναι 4,5% – 15%. Η καύση του δηλαδή, δεν μπορεί να συντηρηθεί αν η περιεκτικότητα του αέρα σε Φυσικό Αέριο είναι εκτός αυτών των ορίων.

Μπορώ να αποκοπώ από την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας για να βάλω αυτονομία φυσικού αερίου στο σπίτι μου;  

Εδώ και πολύ καιρό λόγω της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου δυστυχώς ολοένα περισσότεροι ένοικοι πολυκατοικιών δεν καταλήγουν σε συμφωνία αγοράς κοινόχρηστου πετρελαίου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα θέρμανσης σε πολλά  νοικοκυριά. Έτσι λοιπόν τα νοικοκυριά που χρειάζονται θέρμανση ψάχνουν εναλλακτικούς  τρόπους θέρμανσης  για να αυτονομηθούν. Βάσει νέου εν ισχύ νόμου για τις πολυκατοικίες παρέχεται η δυνατότητα της νόμιμης αποκοπής από την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας υπό την προϋπόθεση πως θα κατασκευαστεί ένα νέο βελτιωμένο σύστημα που θα έχει στόχο μέσω του αυτόνομου συστήματος θέρμανσης να επιτύχει την ενεργειακή αποδοτικότητα του κτιρίου.

Είναι οικονομικό καύσιμο το φυσικό αέριο;

Η απάντηση είναι πως ναι και βέβαια είναι πιο οικονομικό καύσιμο. Αρχικά αν συγκριθεί με το πετρέλαιο θα δούμε αμέσως πως υπάρχει μια διαφορά της τάξης του 25% με βάση την τιμή που ορίζεται στην πώληση και των δυο η οποία ορίζεται από  σχετικό νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. επίσης, αποφεύγεται η πιθανή δολιοφθορά ή το ανθρώπινο λάθος την ώρα  του ανεφοδιασμού πετρελαίου το οποίο είναι ένα δαπανηρό γεγονός για τον καταναλωτή. Στα πλαίσια αυτά, η εταιρία μας θέλοντας να δείξει το πιο σωστό τρόπο οικονομίας με μεγάλο συνολικό όφελος σε ένα νοικοκυριό η επαγγελματικό χώρο  προτείνει την οριστική αυτονόμηση με χρήση αερίου που θα χρησιμοποιηθεί για αυτόνομη θέρμανση μέσω επίτοιχου λέβητα (αποκοπή από την κεντρική θέρμανση), μαγείρεμα με φυσικό αέριο (αντικατάσταση ηλεκτρικής κουζίνας με αερίου γλιτώνοντας το ηλεκτρικό ρεύμα) και κατάργηση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με άμεση παραγωγή ζεστού νερού χρήσης μέσω επίτοιχου λέβητα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η συνολική εξοικονόμηση ενεργείας με βασικό όφελος  την εξοικονόμηση χρημάτων στα έξοδα του σπιτιού.

Επιπλέον, η εταιρία ΥδωρGas είναι σε θέση πάντα να σας προσφέρει τις εξειδικευμένες γνώσεις της πάνω στην εγκατάσταση αλλά και την προμήθεια των πιο προηγμένων τεχνολογικά συσκευών αερίου,  έτσι ώστε να επιτύχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα  οικονομικής κατανάλωσης αερίου πάντα με βασικό κανόνα την οικονομία και την ποιότητα.

Που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυσικό αέριο;

Το φυσικό αέριο είναι μια μορφή ενεργείας που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε οικιακή αλλά και επαγγελματική Χρήση. Για οικιακή χρήση το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται ως μέσο θέρμανσης (κεντρική και αυτόνομη), στο μαγείρεμα (κουζίνα, φούρνος και ψησταριές) – οι λάτρεις της μαγειρικής πάντα μας αναφέρουν πως το μαγείρεμα με άμεση φωτιά πάνω στο σκεύος της μαγειρικής χαρίζει ταχύτητα και περισσότερη νοστιμιά, παρέχει ζεστό νερό χρήσης (ως ταχυθερμαντήρας ή ως μπόιλερ αποθήκευσης ζεστού νερού χρήσης) και ως τζάκι φυσικού αερίου. Σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιείται για θέρμανση χώρων, φούρνους, ψησταριές, επαγγελματικές κουζίνες, βιομηχανίες οι οποίες χρειάζονται καύσιμο και άλλα.

Αν αλλάξουμε καύσιμο (από πετρέλαιο σε αέριο) στην κεντρική θέρμανση πρέπει να αλλάξουμε και τον λέβητα;

Δεν είναι πάντα αναγκαίο. Ένας λέβητας παλιός μπορεί να υποστηρίξει μια αλλαγή καυστήρα που θα καίει αέριο έτσι ώστε να αποφύγουμε το κόστος της αντικατάστασης λέβητα. Όμως όταν είναι παλιός ο λέβητας η εταιρία μας  προτείνει προαιρετικά την αντικατάσταση  για λόγους καλύτερης καύσης που έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερο κόστος θέρμανσης. Επίσης η εταιρία μας προτείνει ακόμα και την αντικατάσταση του λέβητα με επίτοιχο λέβητα για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία στο κόστος της θέρμανσης ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται το σύστημα θέρμανσης με καινούριες τεχνολογίες.

Τι είναι ο επίτοιχος λέβητας φυσικού αερίου η υγραερίου;

Είναι ο λέβητας που τοποθετείται στον τοίχο. Το μέγεθος του είναι περίπου σαν μια καθετή εξωτερική συσκευή κλιματιστικού, έχει την δυνατότητα να τοποθετηθεί σε εσωτερικό άλλα και εξωτερικό χώρο πάντα με τους προβλεπόμενους κανόνες της εταιρίας διανομής αερίου. Έχει την δυνατότητα να προσφέρει σε ένα διαμέρισμα άλλα και σε μια πολυκατοικία θέρμανση αλλά και ζεστό νερό χρήσης. Τέλος  είναι μια συσκευή που τα κύρια  χαρακτηριστικά της είναι να μας δίνει την δυνατότητα της πλήρους αυτονόμησης  στην θέρμανση αλλά και την γρήγορη παράγωγη ζεστού νερού σαν ταχυθερμαντήρα. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως είναι προφανώς και πιο οικονομικό μέσο θέρμανσης αφού πρώτον μιλάμε για άμεση παράγωγη θέρμανσης σε σύγκριση με κλασικούς επιδαπέδιους λέβητες και εξοικονόμηση στην καύση λόγω ότι όλοι οι λέβητες εδώ και 2 χρόνια είναι συμπύκνωσης .

Τι είναι ο επίτοιχος λέβητας συμπύκνωσης;

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας συμπύκνωσης ξεκινά με τη συμπύκνωση των υδρατμών στα καυσαέρια, διαδικασία η οποία αρχίζει για το φυσικό αέριο όταν η θερμοκρασία καυσαερίων πέσει κάτω από τους 57ºC κατά προσέγγιση, ενώ για το πετρέλαιο κάτω από τους 47ºC περίπου. Στόχος της τεχνολογίας των λεβήτων συμπύκνωσης είναι να ρίχνει τη θερμοκρασία των καυσαερίων όσο γίνεται χαμηλότερα από τις θερμοκρασίες συμπύκνωσης – γνωστό και ως «σημείο δρόσου» – δηλαδή να τα «ψύχει» με γνώμονα το μεγαλύτερο ενεργειακό κέρδος, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό την επιστροφή κρύου νερού του κυκλώματος θέρμανσης, είτε μέσω κατάλληλου θαλάμου καύσης είτε με εξωτερικό εναλλάκτη. Οι παραγόμενοι υδρατμοί περιέχουν θερμογόνο δύναμη, η οποία χάνεται χρησιμοποιώντας συμβατικούς λέβητες καθώς οι υδρατμοί διαφεύγουν μέσω της καπνοδόχου. Στο πιστοποιητικό ελέγχου του συντηρητή σας μπορείτε να δείτε πόση θερμότητα διαφεύγει με τα ζεστά καυσαέρια μέσω της καπνοδόχου, κι επομένως χάνεται. Αντίθετα οι λέβητες συμπύκνωσης αξιοποιούν αυτήν την ενέργεια: Προκαλούν τη συμπύκνωση των υδρατμών μέσα στο λέβητα και τροφοδοτούν την κερδισμένη θερμότητα συμπύκνωσης στο κύκλωμα θέρμανσης. Προϋπόθεση για την εγκατάσταση είναι μια ανθεκτική στην υγρασία καπνοδόχος ή ειδικά εξαρτήματα απαγωγής καυσαερίων. Έτσι επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Ως επακόλουθο του αποδοτικού τρόπου λειτουργίας, η τεχνολογία συμπύκνωσης είναι και ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον.

Θέλοντας να κλείσουμε την ενότητα ενημέρωσης για το φυσικό αέριο η εταιρία μας προτείνει μια συνάντηση εντελώς δωρεάν στον χώρο που ενδιαφέρεστε να κάνετε εγκατάσταση αερίου για να συζητήσουμε από κοντά τις δικές  ανάγκες και να σας προτείνουμε αυτό που χρειάζεστε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τέλος η εταιρία ΥδωρGas σας προσκαλεί για να δείτε από κοντά μια εγκατάσταση αεριού για την πλήρη ενημέρωση σας σε θέματα επίτοιχου λέβητα την θέρμανση με αέριο αλλά και την άμεση παράγωγη ζεστού νερού.

Προτείνουμε φυσικό αέριο γιατί είναι ότι πιο φιλικό για το περιβάλλον και τον άνθρωπο!

ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η γνώση και τα άρτια τεχνικά μέσα που διαθέτουμε, αποτελούν την εγγύηση σε κάθε εργασία που παρέχουμε.