Υπεύθυνα και αξιόπιστα για το καλύτερο αποτέλεσμα.
...με τις πιο συμφέρουσες τιμές.

Καμινάδες

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της θέρμανσης είναι και ο καπνοδόχος (καμινάδα).

Αναφερόμαστε για τον αγωγό απαγωγής καυσαερίων από την παράγωγη καύσης του μέσου θέρμανσης που έχουμε επιλέξει για την θέρμανση στον χώρο μας.

Η επιλογή του σωστού καπνοδόχου για την καινούρια η την υφιστάμενη εγκατάσταση θέρμανσης για την Υδωgas σημαίνει μελέτη πριν την εγκατάσταση.

Τα βασικά προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρονιά από λανθασμένες εγκαταστάσεις καπνοδόχων είναι υγρασίες ρωγμές αύξηση θορύβου κατά ενεργοποίηση της θέρμανσης αλλά και αυξημένο κόστος κατανάλωσης καύσιμου.

Πάμε να εξετάσουμε τα προβλήματα πιο μεμονωμένα για να διαπιστώσουμε πως δεν είναι άπλα τα πράγματα. Οι υγρασίες προέρχονται από όξυνα συμπυκνώματα με χαμηλή περιεκτικότητα σε PH χρώματος κίτρινου όπου είναι αποτέλεσμα λάθους ελκυσμού του καπνοδόχου, υπερδιαστασιολόγισης αγωγού και λάθος ρύθμιση του καυστήρα. Τα οποία είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγιεινή και υπεύθυνα για την άσχημη εικόνα του χώρου αφού δημιουργούνε κηλίδες υγρασίας αλλά και ρωγμές στα σημεία από όπου περνάει ο καπνοδόχος. Οι ρωγμές είναι το επόμενο άσχημο αποτέλεσμα από τις υγρασίες όπου είναι η αρχική μορφή πριν αρχίσουν να φεύγουν κομμάτια στο κενό και δημιουργηθεί ατύχημα. Η αύξηση θορύβου προέρχεται είτε από σπασμένα κομμάτια του καπνοδόχου είτε την αποσταθεροποίηση του αγωγού με αποτέλεσμα ισχυρό θόρυβο που προκαλεί αναστάτωση. Τέλος έχουμε το αυξημένο κόστος κατανάλωσης καύσιμου το οποίο προέρχεται από όλα τα παραπάνω προβλήματα που προαναφέραμε με αποτέλεσμα η θέρμανση να μάς άρχετε ακριβά. Τα προβλήματα όμως δεν τελειώνουν εδώ αν υπολογίσουμε πως πλέον στην ζωή μας έχει μπει για τα καλά το φυσικό αέριο εκεί θα διαπιστώσουμε πως τα προβλήματα γίνονται ακόμα πιο μεγάλα αφού το καυσαέριο του εμπεριέχει 50% περισσότερους υδρατμούς.

Ας αφήσουμε όμως τα προβλήματα και ας μιλήσουμε πλέον για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση τους και για την σωστή εγκατάσταση που απαιτείται. Η Υδωρgas χάρη στην πολυετή εμπειρία προτείνει εγκαταστάσεις με βασικό υλικό τον ανοξείδωτο καπνοδόχο διπλού τοιχώματος. Οι λόγοι είναι προφανής, καμινάδα ανοξείδωτη σημαίνει σωστός ελκυσμός και ανθεκτικότητα στον χρόνο. Η καμινάδα διπλού τοιχώματος με μόνωση μεγάλης πυκνότητας έχει τα χαρακτηριστικά ομαλής λειτουργίας στην απαγωγή των καυσαερίων σε λέβητες πετρελαίου, φυσικού αεριού κ.λπ. Η καμινάδα διπλού τοιχώματος μειώνει την υγροποίηση των καυσαερίων λόγο του μεγάλου ελκυσμού συντηρώντας την θερμοκρασία των καυσαερίων υψηλή. Οι καμινάδες διπλού τοιχώματος εξοικονομούν καύσιμο και βοηθούν την ομαλή λειτουργιά της καύσης. Συνοπτικά οι ανοξείδωτες καμινάδες μονού και διπλού τοιχώματος για την απαγωγή καυσαερίων είναι ότι καλύτερο μπορούμε να εφαρμόσουμε αν θέλουμε να έχουμε σωστή λειτουργία σε συστήματα θέρμανσης.

Μια μηχανολογική μελέτη μαζί την πολυετή εμπειρία της εταιρίας μας θα σας προσφέρουν το σωστό αποτέλεσμα.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η γνώση και τα άρτια τεχνικά μέσα που διαθέτουμε, αποτελούν την εγγύηση σε κάθε εργασία που παρέχουμε.